SIBL Probationary Officer Exam Question Solution 2021

Question Solution

SIBL Probationary Officer Exam Question Solution 2021, SIBL PO Exam Question Solution 2021, Social Islami Bank Limited (SIBL) Probationary Officer Exam Question Solution 2021, Question Solution of SIBL Probationary Officer Exam 2021, SIBL Probationary Officer Exam Question and Solution 2021, SIBL Probationary Officer MCQ Question Solution 2021.

Social Islami Bank Limited (SIBL) today take MCQ exam for 100 marks several types of post all of the examine can see their exam question and solution here.

Every type of job circular, Exam date, admit card publishing date and job exam result you can get here by our web site. This job circular publishes today every applicant can apply for this post to maintain all condition and offer himself for this job. Only a hard worker and a healthy person can get here a great opportunity for him/ her.

Bangladeshi all job circular and job exam notice you can get here. We try to post always clear circular in our site so it’s will give you a great reading mode and our feature image help you to understand what type of job it’s really are?  you can search or try to find out here old job circular and notice our all job notice and circular save here date by date.

SIBL Probationary Officer Exam Question Solution 2021

Post Name:

1. Probationary Officer (PO)

Exam Date: 12 March 2021
Exam Time: 10.00 AM to 11.30 AM

 

Section: B (Mathematics)  

17. [{(√2-1)/ (√2+1)} /{(√2+1)/ (√2-1)}] / [{(√3-1)/ (√3+1)} /{(√3+1)/ (√3-1)}] =? Ans: 3/2 

18. 212+ 212 +212 +212 =? Ans: 2^14 

19. Bilkis invested Tk. 2400 in the XYZ Bank at 5%. How much additional money must the she invests at 8% so that total annual income will be equal to 6% of her entire investment? Ans: 1200 

20. Anita had to do a multiplication. Instead of taking 35 as one of the multipliers she took 53. As a result, the product went up by 540 what is the new product? Ans: 1590 

21. Rina and Shila entered into a partnership with their capital in the ratio 5:6. At the end of 8 month, Rina withdraws her capital. If they receive the profit in the ratio of 5:9, find how long Shila’s capital was used? Ans: 12 Months 

22. A class starts at 10:00 a.m. and lasts till 1:30 p.m. Four periods are held during this interval. After every period, 10 minute are given free to the students. What is the exact duration of each period? Ans: 45 Minutes 

23. A shopper spends Tk.100 purchase CDs at Tk.20 each. The next day, the disks go on sale for taka 16 each and the shopper spends Tk.2400 to purchase more CDs. What was the average price per disk purchased? Ans: 17  

24. A salesman receives daily wages of Tk.250 and earns commission of 15% on all sales he makes. How much taka worth of sales does he need to make in order to bring his total daily income of taka 1000? Ans: 5000 

25. In a club 60% members are male and 70% members are graduates. Also 50% of the graduate member are male. What percentage of the club members are female and non graduate? Ans: 5% 

26. Pooja is twice as efficient as Aarti and takes 90 days less than Aarti to complete the job. Find the time in which they can finish the job together? Ans: 60 days 

27. Mamun bought 50 shares at Tk.60, and 2 months later, he purchased 25 shares at Tk.56. At what price should he purchase 25 additional shares in order to have an average price of Tk.58 Per share? Ans: 56 

28. The total income of Habib in 2017, 2018 and 2019 was Tk.36400. His income increased by 20% each year. What was his income in 2019? Ans: 14400 

29. A person’s present age is two-fifth of the age of his mother. After 8 years, he will be one half of the age of his mother. What is the present age of the mother? Ans: 40 

30. The measurement of a rectangle is 16 feet by 12 feet. What is the area of the smallest circle that can cover the rectangle entirely (so that no part of the rectangle is outside the circle)? Ans: 5 

31. The perimeter of a square is equal to the perimeter of a rectangle whose length and width are 6m and 4m respectively. The site of the square is. Ans: 100 π 

32. In the figure DE is parallel to BC. If the area of a triangle ADE is half that of trapezoid DECB. what is the ratio of AE to AC?  Ans: 1 : 

 

 

SIBL Probationary Officer Exam Question Solution 2021

More information: Our job exam alert site always tries to give all job news faster than another site so stay with us and visit every day our site for the news update. All job circular, newspaper circular, govt. job circular, bank job circular and a private company limited job circular, exam date, admit card and result in you easily get by using this app or visit every day our website. We always try to give real news .

Every job applicant can install their mobile android app jobs Exam Alert cause we send all information by this app in the messaging system when an applicant install this app he or she gets a notification then they can visit our site and can see their preferable notice. Job exam alert apps installer members at this moment 1 lakh 50 thousand so you also can be a member of our jobs exam alert family. When you feel any hesitation or problem about any job circular you can message or comment in our admin’s post, we try to solve your any job-related questions and problem.

We have two job site and largest learning group on facebook so our team stays always with you for help online. We give by our site jobs title, posts name, and vacancy, job publishes date, application last date and starting date it’s will help you obviously. If anybody have any comment or advice for our work or plan he can message us we get a great idea for our job site and try to correction of our any errors.

 

Some advice for online job applying system see it carefully: Here you set up your post name and bio-data, educational qualification, and give here a clear photo for online apply 300*300 photo size image and signature 300*80 to set up in the site and can easily be applied.